Духовни книги за учење и стекнување етичко-морални вредности

Лечење и медитација

Активирајте ги моќите на самолекувањето

Дали сакате да научите како се активираат моќите на самолекување? Дали би сакале да дојдете до основата на причините за болестите и да постигнете сеопфатно исцелување со помош на Христос Божји?

Тогаш во книгите на Габриеле Издателство Реч ќе најдете богата ризница со одговори, совети и помошти што ни ги даде пророчицата и Божја пратеничка Габриеле. Различните наслови на тема исцелување и здравје даваат увид во досега непознатите духовни поврзаности и во сите аспекти покажуваат како можеме да постигнеме сеопфатно исцелување на душата и телото.

Што ги активира моќите за самолекување?

Сè повеќе луѓе насетуваат или знаат од сопствено искуство дека вистинското исцелување доаѓа однатре. Народната мудрост знае многу за поврзаноста помеѓу внатрешната состојба и физичките проблеми, на пр.: Нешто го удира стомакот, оди до бубрезите или дури ви го крши срцето.

Со книгите на Габриеле Издателство Реч на тема исцелување, ќе научите како да дојдете до основата на психичките причини на здравствените проблеми и да ја активирате моќта за самолекување во вашите клетки.

Што е целовито лекување?

Исус од Назарет ни даде едноставно животно правило:

„Она што сакаш другите да ти го прават, тоа прво направи го ти.“

Ако го примениме овој репер на нашиот живот, на нашето размислување, зборување и дејствување, брзо забележуваме каде можеме да интервенираме, за да ги активираме и зајакнеме силите за самолекување и да постигнеме сеопфатно исцелување. Да се ​​запрашаме, на пример: Кого од нашите ближни го обвинуваме, кого го отфрламе, па дури и мразиме? И зошто?

Во безброј објави преку Габриеле, пророчицата и гласничка на сегашното време, Христос Божји нè води до самоспознавање и нè води да ги препознаеме и очистиме нашите погрешни постапки. Тоа едноставно значи: да простувате и да барате прошка и осознаеното повеќе да не го правите. Ова е почеток на исцелување на душата и телото. Ова е вистински, целовит „лек“.

Како можам да дојдам до основата на мојата болест?

Основното знаење од божествената Мудрост вклучува: Секоја болест има своја причина. И оваа причина ги надминува прашањата за исхраната. Секој ги обликува или програмира своите телесни клетки, а со тоа и својот имунолошки систем преку своето размислување, чувствување, зборување и дејствување.

Негативно, кавгаџиско и себично однесување, обвинувања, омраза и слично влијаат на клетките на телото, што може да доведе до заболувања и слабеење на клетките и органите на долг рок. Од друга страна, позитивните, конструктивни мисли и однесувања, простувањето и барањето прошка имаат позитивно влијание врз нашето тело. Нашиот имунолошки систем се зајакнува. Затоа што сè е енергија - и она што произлегува од нас, ни се враќа.

Значи, секој што сака да дојде до причината на болеста има при рака едноставна алатка, имено Самопрепознавање: Како размислувам за моите ближни, како се однесувам кон нив? И исто така: Како се однесувам со животните и растенијата? Каква исхрана да изберам - исхрана базирана на растенија или исхрана базирана на страдање на животните? Како космичко суштество, човекот припаѓа во божественото единство.

Она што им го нанесува на другите – на човек или на животно - си го нанесува на самиот себе. На овој начин, искреното самоиспитување може да ни даде информации за причините за болестите и тегобите - првиот чекор кон заздравувањето.

Активирајте го внатрешниот лекар и исцелител

Ако сакаме да ги активираме силите за самолекување во себе, имаме помошник покрај нас: Христос Божји, внатрешниот лекар и исцелител.

Во книгата „Причина и настанување на сите болести“ го има следниов пасус за внатрешниот лекар и исцелител, Христос, кој е искупителна и исцелувачка сила во најдлабокото битие на секое човечко суштество:

„Бог е љубов. На сите луѓе и души им се доделува љубов - според нивниот духовен развој и зрелост. Делумната сила од Искупителската сила, утешителната и исцелувачката сила, сè уште директно не ја поттикнува еволуцијата во душата и човечкото битие, но таа поддржува, утешува, помага и лекува, така што слабата душа и човечко битие што страда добива зајакнување, за потоа да може да го следи патот на еволуција. Ако синџирите на големиот товар на душата се олабават и духовниот живот почне да никнува во душата и човечкото битие, тогаш искупителната и подигнувачката моќ започнува да ги води душата и човечкото битие кон повисока духовност“.

Ние разбираме: Бог, Вечниот, не ни испраќа никакви болести, никакви страдања - Тој е апсолутна љубов, највисоката сила која секогаш сака да ни помогне. Затоа, да почнеме да ги бараме причините за болестите во себе и да го промениме нашето размислување и однесување со тоа што сѐ повеќе ќе ги сакаме Бог и ближните. Тогаш не само што ќе можеме да постигнеме здравје за нашето тело, туку и ќе го најдеме Бога во нас и искупителската сила на Христос Божји, кој сака да нè води во живот во единство со луѓето, растенијата и животните.

Книги на тема целовито исцелување и моќи за самолекување

На нам луѓето ни се дадени помошти и помошти од царството Божјо за да постигнеме вистинско исцелување, исцелување за телото и душата. Речиси пет децении, Бог, Вечниот и Неговиот Син, Христос Божји, се објавуваат преку учителката, пророчица и пратеничка на сегашното време, Габриеле.

Откријте го клучот за целовитото лекување во вас во следниот избор на книги. Или прелистајте ја нашата понуда на книги за лекување и медитација. 

Прикажан е еден резултат