Духовни книги за учење и стекнување етичко-морални вредности

Беседата на Гората – Пат кон повисока етика и морал – Внатрешен пат

Збирно издание

1.350,00 ден

Достапно веднаш, време за испорака ca. 3-4 workdays **

Информации за продуктот

„Божјата љубов е многу блиска до секој од нас. Тоа е неоптоварливата сила на нашата душа. На внатрешниот пат смееме да ја активираме оваа моќ и на тој начин да се приближиме до нашата вечна татковина од која некогаш сме излегле“. – Габриеле, пророчица и гласничка Божја

Внатрешниот пат до космичката свест е патот до Бог во нас. Тоа е патот на слободата, љубовта кон Бог и ближниот. Ова е Христов-Божји пат за сите луѓе кои се стремат кон повисока култура и мирољубиво човештво.

Внатрешниот пат е понуда од Царството Божјо. Брат Емануел, херувимот на божествената Мудрост, преку Габриеле го објави школувањето и вежбите на Внатрешниот пат.

Оваа книга е збирно издание која ги содржи сите 7 книги од Внатрешниот пат: два медитациски курсеви, основни степени: Ред, Волја, Мудрост, Сериозност и Големите космички учења на Исус од Назарет.

Во нашиов свет етиката и моралот сè повеќе опаѓаат и по некој си го поставува прашањето: Каде е Бог? Зошто Бог го допушта тоа? Постои ли Тој воопшто? Бог е тука! Само ние луѓето се отклонивме од Бога; ние станавме имитатори, така што го правиме она што го прават други.

Но, Бог ни даде на нам луѓето непроценлива помош за повторно да Го пронајдеме Него: Патот на Беседата на Гората, Внатрешниот пат. Ние можеме да го примениме во секојдневието, во секоја ситуација, во разговори, на работното место, во семејството, со пријатели и роднини. Тоа е Беседата на Гората што се живее – патот до повисоката етика и морал, патот во еден исполнет живот. Што ќе се смени кај нас преку тоа? Нашиот карактер. Сликата на нашиот карактер станува пофина. Ние одиме низ животот посигурни за самите себе, но и со поголема добронамерност и добрина и можеме да бидеме обогатување за други. Разбираме многу повеќе, бидејќи сме појасни во мислењето и однесувањето. Еден нов квалитет на животот!

Габриеле, учителка-пророчица и Божја пратеничка, во еден циклус на школувања детално ги објасни овие задачи на Внатрешниот пат. Објавените учења и објаснувања се содржани во оваа сеопфатна книга за школување од основното ниво на божествениот Ред, преку божествената Волја, божествената Мудрост до нивото на божествената Сериозност.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Беседата на Гората – Пат кон повисока етика и морал – Внатрешен пат”

Вие исто така би сакале…

Беседата на Гората – Пат кон повисока етика и морал – Внатрешен пат
1.350,00 ден