Духовни книги за учење и стекнување етичко-морални вредности

Кој беше Исус од Назарет?

Неговото детство и младешките години

150,00 ден

Достапно веднаш, време за испорака ca. 2-3 workdays **

Информации за продуктот

Следбениците на Назареецот (Isus Hristos) известуваат автентично за животот на Исус од Назарет. Ослободено од толкувања и фалсификати од историчари кои се наклонети кон црквата. Нивните извори се Христовите објави, дадени преку Габриеле.

Описите на Исус Христос (Isus Hristos) за Неговиот земски живот како Исус од Назарет се симбол за човештвото. Во книгата се содржани и излагања за Неговите родители, Марија и Јосиф и Неговите духовни борби. Неговата љубов кон животните и почетокот на Неговите години на учење допираат до срцето.

Извадок: „Како што растев и мојата душа преминуваше од детство во адолесценција, Бог ми се откри Себеси во натамошни визии. Така Мојата душа беше воспитана за љубов и милосрдие. Уште во детството имав духовна моќ, која често ја користев погрешно. Од тоа и Јас, Исус, можев да учам.“

Законот гласи: Секоја личност и секоја душа е водена низ нејзините лични грешки и слабости, сѐ додека не ги препознае и самата не ги одработи.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Кој беше Исус од Назарет?”

Вие исто така би сакале…

Кој беше Исус од Назарет?
150,00 ден