Духовни книги за учење и стекнување етичко-морални вредности

Животна школа за овладување со животот – Трета книга

Патот кон космичката свест

260,00 ден

Достапно веднаш, време за испорака ca. 2-3 workdays **

Информации за продуктот

Во третата книга Габриеле, Божјата пророчица и гласничка за нашето време, дава одговори на многу прашања, како, на пример: Кој, или што е Бог? Кој, или што е вечното Постоење? Каде оди патот на душата – и како можеме да си го олесниме својот „патен багаж“? Понатаму Габриеле нè води до школувањето на основната сила на божествената Волја. Со применувањето на тие практични духовни школувања, ние искусуваме профинување на своето битие, сè до едно повозвишено обликување на карактерот. И стануваме независни, постојани и цврсти, и добиваме квалитет во живот.

Што е космичка свест, тоа ние можеме да го дознаеме само од еден човек кој самиот живее во неа. Тоа е Габриеле, пророчицата и гласничка Божја за нашето време. Во безброј часови на духовно поучување и разговори таа даде најразлични упатства и помошти за чекорите на нашиот пат кон космичката свест. Нашиот земски живот може да крие многу изненадувања за оној кој со будно срце си доаѓа на трагата на самиот себе!
Овие духовно-божествени поуки беа емитувани во целиот свет во рамките на една серија ТВ-емисии, а сега се издадени и во форма на книги.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Животна школа за овладување со животот – Трета книга”

Вие исто така би сакале…

Животна школа за овладување со животот – Трета книга
260,00 ден